Világszenzáció lett a miskolci adventi villamos

Megosztás

A miskolci adventi villamos csodálatos hangulatáról és meseszép kialakításáról nem egyszer írtunk már a Borsod24-en az idei karácsonyi szezonban, azonban nagyon úgy tűnik, hogy nemcsak a helyiek tetszését nyerte el, legalábbis a villamosról készült képek és videók hatalmas sikere az interneten arról árulkodik, hogy egyenesen világszenzáció lett.

A villamos december 3-a óta közlekedik, érvényes jeggyel és bérlettel bárki használhatja. Egy külön menetrend szerint közlekedik az 1-es villamos vonalán a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. 2012-ben indult útjának, azóta pedig többször továbbgondolták és bővítették, már ami a díszítést illeti.

„Az adventi villamossal az a legfontosabb célunk, hogy mindenkihez eljuthasson a karácsony üzenete, szelleme, meghittsége, azok számára is, akiknek máshogyan, máshol nem elérhető ez” – mondta a fényvillamos kapcsán Gadnai-Bodnár Éva, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. operatív igazgatója.

1,4 millió megtekintés, több, mint 60 ezer reakció, 12 ezer megosztás. Hihetetlenül népszerű az interneten a megyeszékhely ékszerdoboza, nem túlzás kijelenteni, hogy a karácsony egyik legnépszerűbb felvétele lett világszerte a villamosról készült videó, amit ide kattintva tudnak megnézni.

Bár csak annyit írtak, hogy Magyarországon található, a hazai – és főleg – miskolci hozzászólók hamar szűkítették a beazonosítást.

„Az én városomban, Miskolcon van ez az Adventi villamos. Minden évben elnyerik Európa legszebb villamosa versenyt. Büszkék vagyunk rájuk!” – írta egy helyi lakos.

Képek: Juhász Ákos

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek